Noże i ostrzałki

DMS Chef Knife

Uniwersalny japoński nóż kuchenny

Uniwersalny japoński nóż kuchenny typu Gyuto należy do podstawowego wyposażenia japońskich kucharzy. Nadaje się do wielu zastosowań, jest bardzo mocny i ostry, i dlatego jest idealny do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw.
 

DMS CLEAVER KNIFE

Japoński tasak kuchenny

Japoński tasak kuchenny należy do podstawowego wyposażenia kucharzy, a w kuchni można użyć go do wielu zastosowań. Masywne i bardzo ostre ostrze jest przeznaczone zarówno do krojenia warzyw w cienkie plasterki, jak również do porcjowania mięsa i siekania.

DMS Santoku Knife 

Japoński nóż do Santoku

Japoński nóż Santoku jest przeznaczony przede wszystkim do przygotowania japońskich potraw. Santoku po japońsku znaczy trzy zastosowania - poradzi sobie z krojeniem, rozbijaniem i siekaniem mięsa, warzyw i ryb.